Fulfilment Solutions wint prijs voor sociaal ondernemen

Material Handling dag-deelnemer Fulfilment Solutions, onderdeel van de CTS Group, uit Nieuw-Vennep heeft afgelopen maandag de Paswerk Prijs gewonnen. Deze prijs, die door staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd uitgereikt, is voor bedrijven die mensen met een beperking op een verantwoorde manier weten in te passen in hun werkprocessen.

Fulfilment Solutions (FS) was samen met twee andere bedrijven genomineerd voor de Paswerk Prijs die dit jaar voor de achtste keer werd uitgereikt. Uiteindelijk ging de Europese e-fulfilment specialist uit Nieuw-Vennep aan de haal met de prijs omdat het bedrijf alle vijf ‘Pasmedewerkers’ ondanks de verregaande automatisering en introductie van robots, waaronder een Autostore-systeem, in dienst heeft gehouden. “We zien alle vijf als onderdeel van het team. Niet als uitzonderingen en bovendien zijn het hele trouwe werkers, ze zijn zelden of nooit ziek en een van hen, Ricardo Govers, is bijvoorbeeld altijd vrolijk”, zegt Steven Kersbergen, Managing Director van Fulfilment Solutions, dat deel uitmaakt van de CTS Group.

Steuntje in de rug

De Paswerk Prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen. Deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een steuntje in de rug door de nieuwe participatiewet die nu bij de Tweede Kamer ligt, stelde Klijnsma afgelopen maandag tijdens de prijsuitreiking in sociëteit de Vereeniging in Haarlem.

Quoteringsregeling overheid

Er moeten volgens het Kabinet 125.000 mensen met een arbeidshandicap aan het werk worden geholpen. Bij overheden, maar vooral ook bij bedrijven. Als stok achter de deur heeft Klijnsma een quoteringsregeling achter de hand, waarmee bedrijven verplicht kunnen worden gesteld om mensen met een handicap in dienst te nemen.

FS: hoge mate van automatisering

Steven Kersbergen, die tijdens de komende Material Handling dag zal meedoen aan de plenaire discussie, is in zijn nopjes met de prijs: “Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) waarschuwde onlangs voor de bedreigingen die robotisering met zich mee zou brengen. Die uitspraak heeft binnen de logistieke sector, waaronder op Logistiek Link, geleid tot veel discussie. Wij uitgerekend winnen nu deze prijs ondanks dat we ons magazijn in hoge mate hebben geautomatiseerd met robots. Benieuwd of Asscher hier van op de hoogte is…”

door BAS DIJKHUIZEN laatste update: 6 mei 2015
Bron: http://www.logistiek.nl/carriere-mensen/nieuws/2014/10/fulfilment-solutions-wint-prijs-voor-sociaal-ondernemen-10137890

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen Contact opnemen