Robotisering van FS leidt tot kostenbesparing met behoud van banen

NIEUW-VENNEP – Aankopen via internet worden steeds later besteld en moeten zo goedkoop mogelijk verwerkt kunnen worden

Fulfilment Solutions, onderdeel van CTS GROUP  zet daarom “robots” in om een deel van het magazijn werk over te nemen. Dit leidt voor haar opdrachtgevers niet alleen tot kostenbesparingen maar ook tot een hogere performance.  Deze robotisering kan, in tegenstelling tot de Toespraak van minister Asscher tijdens het SZW congres met het behoud van banen.

FS was afgelopen zaterdag onder de noemer ‘Robots rukken verder op in 2015’ in het NOS journaal te zien. Steven Kersbergen, directeur van het bedrijf Fulfilment Solutions vertelt hier dat hij zeer te spreken is over de nieuwe “robots”, die bestellingen van retail en online bedrijven afhandelen. “Voorheen moesten de medewerkers meer dan 70 procent van de tijd lopen om bij de producten te komen.”

“Nu hebben we een geautomatiseerd orderpicksysteem waarbij de goederen naar de medewerker toe komen, in plaats van dat wij naar de goederen gaan”, zegt Kersbergen. Binnen vijf seconden na de muisklik waarmee u thuis of op de zaak een aankoop bevestigt, gaan de robots voor u rijden. FS kan vier keer zo veel werk aan als een jaar geleden, maar nu met hetzelfde aantal mensen. 24 Uur per dag kunnen de robots een order direct na bestelling klaarzetten voor verzending. Hiermee kan FS garanderen dat een bestelling binnen Nederland de volgende dag in huis is.

Robotisering hoeft geen banen te kosten. “Integendeel, wij behouden juist banen door als onderneming groei te realiseren, omdat we meer werk aankunnen”, zegt Kersbergen. Robotisering levert dus ook banen op. Dat FS ondanks de automatisering banen heeft kunnen behouden werd zeer gewaardeerd. Uit handen van staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft FS afgelopen Oktober de “Sociaal Ondernemen Prijs” van Paswerk in ontvangst mogen nemen.

De angst dat de werkgelegenheid drastisch zal krimpen door de voortschrijdende techniek is onterecht. FS toont aan dat robotisering en werkgelegenheid prima samen in een hand kunnen. Door innovaties als deze verstevigt het Nederlandse bedrijf zijn concurrentie positie t.o.v. de lage lonen landen en biedt men de regio behoud en groei van banen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen Contact opnemen