De toekomst van e-commerce en e-fulfilment

E-commerce is hot. Met de toename van het aantal mobiele devices en online mogelijkheden wordt er steeds meer via het web gehandeld. Deze trend is niet alleen te zien voor bedrijven binnen Nederland. Ruim 21 procent van de online aankopen is grensoverschrijdend en de verwachting is groot dat dit zal toenemen. Dit biedt voor de ondernemers kansen, maar het is essentieel dat de logistieke processen ook op deze ontwikkelingen worden aangepast. Deze punten stonden centraal tijdens de TLN-bijeenkomst ‘e-commerce’ die op 28 september bij Fulfilment Solutions werd gehouden.

Als ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners werkt Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa en ondersteunt en verbindt het ondernemers in de transport en logistiek-sector. Geregeld organiseert de organisatie bijeenkomsten waarbij de leden en niet-leden specialistische kennis op kunnen doen én kunnen netwerken.

Tijdens de bijeenkomst e-commerce werd aandacht besteed aan de invloed van e-commerce op bedrijven en de kansen die hiermee ontstaan. Fulfilment Solutions (FS) is koploper op het gebied van omnichannel logistiek en e-fulfilment. Als een van de eerste logistiek dienstverleners in Nederland werkt FS inmiddels al weer jaren met een revolutionair orderpicksysteem,  waarmee er met behulp van ruim 15 robots gezorgd voor een automatische en efficiënte orderverwerking en orderpicking. Daarnaast leveren ze dankzij dit systeem betaalbare topkwaliteit op het gebied van voorraadbeheer, retourlogistiek, transport en diverse extra services. Dé plek voor een bijeenkomst over e-commerce en e-fulfilment dus!

De netwerkbijeenkomst werd geopend door TLN-directeur Jan Boeve. Hoofdspreker Nando van Essen, partner van UC Logistics en Fulfilment, liet vervolgens aan de hand van diverse voorbeelden zien welke ontwikkelingen er op dit gebied plaatsvinden wat we in de toekomst kunnen verwachten. Als specialist in e-fulfilment en retaillogistiek was FS degene die de bijeenkomst mocht afsluiten. Steven Kersbergen, directeur van de logistiek dienstverlener, nam de deelnemers mee in de dagelijkse gang van zaken bij een specialist in e-fulfilment. Tenslotte werden de deelnemers in groepjes meegenomen voor een rondleiding langs de orderpickmachine van FS. Een mooie ervaring!

 

Dat het onderwerp e-commerce populair is bleek wel uit de opkomst. De bijeenkomst was binnen no time uitverkocht! E-commerce, en de afhandeling die hiermee gepaard gaat, is een zeer belangrijke ontwikkeling die vrijwel iedere ondernemer aangaat. Het was een zeer succesvolle bijeenkomst, waarbij veel vragen beantwoord werden en de deelnemers samen met de sprekers brainstormden over de toekomst.

Offerte aanvragen Contact opnemen