Uitbreiding orderpicksysteem en aanschaf verpakkingsmachine

Het Black Friday weekend, inmiddels ook in Nederland een van de drukste momenten in de (e-commerce) logistiek staat voor de deur. Voor webwinkels, logistiek dienstverleners en fulfilment partners is een goede voorbereiding essentieel om bestellingen in deze periode op tijd te verwerken en te verzenden. Om onze capaciteit te vergroten en kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen hebben we onze orderpickmachine uitgebreid en een verpakkingsmachine aangeschaft.

 

Uitbreiding orderpickmachine
Met ons innovatieve orderpicksteem worden orders gepickt door automatisch aangestuurde robots. De robots bieden de items aan bij onze medewerkers aan de poorten, welke de producten vervolgens verpakken en verzenden. Door het orderpicksysteem uit te breiden met een extra poort en bij 50% meer robots kunnen we meer orders op hetzelfde moment verwerken.

Nieuwe verpakkingsmachine
De verpakking van bestellingen is erg belangrijk, maar kan ook veel tijd kosten. Daarom hebben wij besloten om een verpakkingsmachine aan te schaffen. We kozen voor het type e-Jivaro van het merk Savoye, die door leverancier Cikam werd geleverd. Deze machine kan tot 900 pakjes per uur verwerken. Aan de hand van het product kiest de machine voor de meest geschikte doos, snijdt deze op het juiste formaat en plak er het goede adreslabel op. Dit is niet alleen efficiënter, maar omdat er geen “lucht” wordt ingepakt ook duurzamer.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Offerte aanvragen Contact opnemen