Categories:
NOS Journaal

Datum:
maart, 2015

Links:
Bekijk hier het filmpje op YOU TUBE

Fulfilment Solutions (FS) op NOS Journaal 15 maart. “Voor de webwinkels is het enorm belangrijk dat de retourzending goed en snel werkt omdat klanten dat belangrijk vinden”, zegt Steven Kersbergen. Hij runt een logistiek centrum voor verschillende webshops. Het terugsturen van pakketjes is voor de klant vaak gratis, de kosten zijn voor de webwinkel.

“Elk pakketje dat terugkomt moet individueel worden bekeken. Er moet gecontroleerd worden of het product nog in goede staat is. Vooral kleding wordt vaak teruggestuurd.” Bij sommige webwinkels wordt zo’n 50 procent van de aankopen geretourneerd. Kersbergen zegt dat het vooral gaat om pakketten die terug moeten naar H&M, Bol.com en Zalando.

Zelf heeft het logistiek centrum een aparte afdeling opgezet om de retourzendingen te verwerken. Online winkelen blijft in populariteit toenemen. Vorig jaar hebben Nederlanders bijna 14 miljard euro uitgegeven aan online inkopen. Dat is 8,4 procent meer dan een jaar eerder. De stijging kwam vooral door een piek rond Sinterklaas en Kerst. Toen kochten consumenten vooral speelgoed online.